Ambachtelijk stofferen

Ambachtelijk stofferen gebeurd bij ons ten alle tijde op geheel ambachtelijke wijze. wij maken gebruik van alle traditionele materialen zoals; paardenhaar, crin, blauwwatten, jute, koperen veren, enz.

Of het nu gaat om oude en of antieke meubelen, op de werkplaats kunnen renovaties worden uitgevoerd variërend van een deel reparatie tot een complete her stoffering van het meubel.

Klassiek

Bij klassiek gaat het met name om meubels uit de 20ste eeuw. Zij kenmerken zich door een vervaardigingstechniek en toegepaste stoffen die tussen antiek en design werden toegepast. Er werd onder andere met verschillende soorten (elastische, nosag en interieurs) veren gewerkt als basis/vulling voor het binnenwerk.

De waarde van deze meubels wordt met name bepaald door u als eigenaar en de mate waarin u er aan gehecht bent geraakt. Dit is dan ook doorgaans de aanleiding voor een vraag om het meubel te laten herstofferen.

Vanuit dit gegeven zoeken we graag met u naar een passende oplossing.

Antiek Stofferen 2

Antiek

Hierbij gaan we uit van meubels die meer dan 100 jaar oud zijn en zich kenmerken door de toenmalige wijze van opbouw en afwerking. Vaak losse kussens, Conische veren en ander materiaal voor het binnenwerk zoals paardenhaar en Crin Vegetal voor de vulling.
Ieder meubel heeft een verhaal en vanuit dit gegeven zoeken we in overleg met u naar de meest passende manier om het meubel te herstofferen.

we maken zoveel mogelijk gebruik van de authentieke technieken en materialen. En bij het maken van die keuzes laten we ons inspireren door de passie van de oorspronkelijke meubelmaker. Zo blijft het karakter van het meubel in stand en kunt u er nog jaren van genieten.

Als ambachtelijke meubelstoffeerder werken we alleen met materialen van hoge kwaliteit. Denk aan ;
Jab, Kvadrat, De Ploeg, switch, Bogmans bv, Buvetex, Carlucci enz

Persoonlijk contact, kwaliteit en service

Uw ambachtelijke vakman.

Contact

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak bij u thuis of kom even langs in één van onze winkels.

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u!

Verzenden

Ontwerp & realisatie : infigoo creatieve media

Copyright © DMD design |  privacyverklaring | disclaimer